مقاوم در برابر آتش
مقاوم در برابر آتش : در ساختمان های چوبی، لایه های سازنده اعضا بر اساس مقاومت در برابر آتش و شرایط موجود در استانداردهای مصالح ساختمانی (آتش زا یا نسوز) ترکیب شده اند. دیوارهای باربر که دارای پوشش دولایه پانل گچی یا فرآورده های چوبی هستند، در فضای مابین دو لایه آنها، از مواد عایق بندی استفاده می شود که در برابر آتش اشتعال ناپذیرند و شرایط لازم برای مقاومت بالا را فراهم می کنند.
ساخت و سازهای چوبی نوین در ارتباط با مساله حفاظت در برابر آتش سوزی بهترین کارایی را دارند. پیشرفت تکنولوژیکی و مجموع تجربیات مثبت در ارتباط با ساختمان های چوبی از طرف قانونگذار مورد توجه و بررسی قرار گرفته است و احداث ساختمان های چوبی تا پنج طبقه اطمینان به سازه چوبی را نمایان می سازد.
مقاوم در برابر آتش:
در این سیستم ساختمانی، تمامی سازه چوبی با مصالح نسوز پوشانده و اشباع میشود. در اکثر موارد، تختههای گچی به عنوان لایه محافظ در برابر آتش مورد استفاده قرار میگیرند به گونه ای که در اکثر ساختمانهای چوبی تمامی سطوح داخلی دیوارها و سقفها با تختههای گچی پوشیده میشوند.
گچ به واسطه تبلور آب ۲۱ درصد، پایداری زیادی در برابر آتش دارد و به گونهای گسترده به عنوان یک ماده عایق حرارت جهت حفاظت ستون ها و اجزای ساختمان های چوبی در هنگام آتش سوزی مورد استفاده قرار میگیرد.
مقاوم در برابر آتش :
درست است که چوب قابل اشتعال است ولی ذغال ایجاد شده در سطح چوب به واسطه خاصیت عایق کاری حرارتی خود از سرعت نفوذ آتش به درون چوب میکاهد و باعث پایداری بیشتر آن میگردد. به واسطه همین پدیده، تیرهای چوبی قطور در آتش سوزی ها مقاومت به مراتب بیشتری از خود نسبت به فولاد نشان دادهاند.